Z babiččiny kuchařky

Nová doba trhla oponou i v českých kuchyních a na našich talířích se tak v průběhu posledních dvou desetiletí začaly zabydlovat pokrmy exotických chutí a vůní. Jídla podle tradičních českých receptur jakoby úměrně s tím mizela ze scény nejen v domácnostech, ale i v restauracích. Ale i chuťové buňky mají paměť, a tak nám tu a tam vnuknou vzpomínku na starou dobrou babiččinu kulajdu, její nepřekonatelnou domácí paštiku, lívance a další úžasné pokrmy, až se nám sliny sbíhají.

Proč však na dobroty, jimiž nás naše babičky krmily a hostily ve dnech všedních i svátečních, jen s nostalgií vzpomínat a nechávat si chuť na ně zajít? Přesně s touto otázkou otevřela Lenka Hrušková pečlivě opatrovaný ručně psaný receptář, který zdědila po své babičce, začala jím listovat a vybírat z něj pokrmy, po kterých se nám teď možná stýská.  Uvařit si podle nich doma, zvládne každý.

Lenka Hrušková zasvětila svůj profesní život gastronomii (a stejně tak její blízcí v rodině), v současné době v Praze připravuje otevření kurzů klasické české kuchyně. Bližší informace lze nalézt na www.catering-wellfood.cz v odkazu Babiččina kuchařka aneb Babička vaří.

Doufám, že si s babičkou krásně uvaříte, v rodině si tím určitě nezavaříte 🙂
Pokud máte také rodinné recepty, které už něco pamatují, podělte se, pište!

Redakce

Napsat komentář