Domácí paštika

 Co je to platné. Na uzeniny se díváme trochu skrz prsty. Vyrábí je každý, záruky žádné. Víme, co jíme? U babičky to bylo jiné. Suroviny si vybrala sama a dělala vše tak, aby to bylo podle jejího nejlepšího svědomí a aby nám vnoučatům co nejvíc chutnalo. Chcete vědět, jak dělala tuhle dobrotu?

Bůčky dáme vařit společně s kořením, mrkví a cibulí. Když je maso měkké, vše procedíme a do vývaru namočíme rohlíky. Odstraníme kuličky koření, maso a mrkev semeleme na masovém strojku společně s namočenou žemlí. Mírně opepříme, osolíme (pozor, uzený bůček  bývá  někdy hodně slaný), přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a dáme do zapékací nádoby nebo do pekáčku upéct. Během pečení občas zamícháme. Pečeme cca 1 hodinu.

Paštika se konzumuje teplá i studená. Já osobně jí mám ráda studenou, namazanou na čerstvém chlebu a s kyselou okurkou. Teplá je výborná k vařeným bramborám.

Napsat komentář